Moottoripurjelento

Moottoripurjelento on edullisin moottorilentämisen muoto. Purjekonemainen aerodynamiikka ja pitkät siivet mahdollistaa pienen polttoaineenkulutuksen, matkalennolla alle 14 litraa tunnissa. Yhdistettynä suureen polttoainetankkiin tuloksena on yli 7 tunnin toiminta-aika. Matkanopeudella 160 km/t sillä pääsee pitkälle. Polttoaineeksi käy autobensa. Muuntokoulutus mopusta mm. ultraan käy helposti.


Moottoripurjelento on nimestään huolimatta lentämistä moottorikoneella. Tässä tarkoitetaan ns. moottoripurjekoneita (mopu), joissa on kiinteästi asennettu moottori, kiinteä tai sisäänvedettävä laskuteline, aerodynaamisesti hyvin muotoiltu koneen runko, ja pitkät, suhteellisen hyvän liitosuhteen mahdollistavat siivet. Moottoripurjekoneista käytetään myös käsitettä Touring Motor Glider, TMG.

Koulutus

Moottoripurjelennon lupakirjakurssi koostuu teoria- ja lento-osista. Teoriaosion voi suorittaa Suomen urheiluilmailuopiston nettiteorioina.

Lentokoulutus sisältää vähintään 25 tuntia (ei tarjolla JIK:ssa tällä hetkellä). Lentolupakirjaan riittää normaali ns. ajokorttiterveys. Silmälasit ja lievä värisokeuskaan ei yleensä ole este. Ilmailulääkäri tekee tarkastuksen ja päättää kelpoisuudesta.