purjelentopaiva-2020-syvatty.png

Tule tutustumaan purjelentoon - lentämiseen auringon voimalla

Kiteen lentokentällä pidetään purjelentopäivä lauantaina 15.8. klo 10:30 alkaen. Tapahtuma on osa Pohjoismaista Purjelentopäivää.

Kentällä on avoimet ovet ja toivotamme kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi tutustumaan purjelentoon ja kerhomme toimintaan.

Paikalla purjelennon kalustoesittelyjä, sekä mahdollisuus päästä lennolle lennonopettajan kanssa. Varaa esittelylento ennakkoon p. 044 3130 587 tai sähköpostilla purjelentopaiva@jik.fi. Tapahtumalla on säävaraus.

Mitä on purjelento?

Purjelento on hauskaa, edullista ja ympäristöystävällistä lentämistä luonnon ehdoilla. Polttoainetta kuluu ainoastaan lennon alussa, kun moottorilentokone tai vintturi hinaa purjelentokoneen taivaalle. Hinauksen jälkeen lentäjä kerää lisää korkeutta lentämällä ympyrää nousevassa ilmavirtauksessa eli termiikissä. Nostojen merkkinä kesätaivas täyttyy kumpupilvistä. Puhtaasti lentämällä ja aurinkoenergiaa hyödyntämällä voidaan saavuttaa useiden tuntien lentoaikoja!

Varaa esittelylento ennakkoon!

Esittelylennot lennetään varausjärjestyksessä joten vältät odottamisen varaamalla lentosi ennakkoon joko soittamalla tai lähettämällä yhteystietosi tekstiviestillä numeroon 044 3130 587 tai sähköpostilla osoitteeseen purjelentopaiva@jik.fi. Esittelylennon hinta on 50 eur.

Esittelylennolle osallistuvan ikä vähintään 15 v, alle 18 vuotiaalta vaaditaan holhoojan suostumus. Paino vähintään 50 kg ja enintään 110 kg, pituus vähintään 145 cm.

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Kuvia aiempien vuosien tapahtumista